Saturday, 27 July 2013

Berulang-alik West Bank-Israel . . .


yaSalam: Israel di Tebing Barat selatan berhampiran bandar selatan Beersheba 6 Julai 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 6 julai 2013. REUTERS/Ammar Awad – think IN pictures @1WORLDCommunity)

West Bank-Israel berulang-alik. Salah satu yang paling sukar berulang-alik di DUNIA dimiliki oleh lelaki Palestin yang membuat perjalanan dari rumah mereka kepada Israel di seluruh halangan setiap hari. Mereka tanpa permit kreatif mesti mencari jalan untuk menyeberangi sempadan yang amat kontroversi. (The West Bank-Israel commute. One of the most difficult commutes in the world belongs to the Palestinian men who make the journey from their homes to Israel across the barrier every day. Those without permits must creatively find ways to cross that extremely controversial border).

yaSalam: Seorang buruh Palestin, yang mempunyai permit untuk bekerja di Israel, membetulkan basikal selepas menyeberangi ke Israel di pusat pemeriksaan Eyal berhampiran bandar West Bank, Qalqilya 27 Jun 2013. Terdapat dua cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 27 Jun 2013. REUTERS/Ammar - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Askar Israel menahan buruh Palestin dari Tebing Barat selepas mereka secara haram melintasi halangan kontroversi Israel berhampiran bandar selatan Beersheba 22 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 22 Jun 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Buruh Palestin dari sebuah bandar di Tebing Barat, yang tidak mempunyai permit untuk bekerja di Israel, makan tengah hari di tapak pembinaan berhampiran Tel Aviv 11 Julai 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 11 Jul 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Buruh Palestin menaiki trak pick-up kerana mereka membuat cara mereka secara haram menyeberangi halangan kontroversi Israel di selatan Tebing Barat 22 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Halangan pemisahan bahawa ular melalui Tebing Barat terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen. Ia adalah halangan utama untuk pekerja-pekerja Palestin yang menyeberangi secara haram ke dalam Israel, dan ia datang dengan risiko yang berbeza. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera selepas beberapa jam menunggu. Mereka yang tidak mempunyai untuk memotong pagar keselamatan dan menyelinap di seluruh penangkapan mempertaruhkan sempadan, denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran adalah 4 kali ganda gaji anda boleh mendapat di Tebing Barat. Gambar diambil 22 Jun 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Buruh Palestin dari Tebing Barat secara haram menyeberangi halangan kontroversi Israel di Tebing Barat selatan berhampiran bandar selatan Beersheba 6 Jul 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 6 julai 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Buruh Palestin dari Tebing Barat secara haram menyeberangi halangan kontroversi Israel di selatan Tebing Barat 22 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 22 Jun 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Taysir Sharif Abu Hader, seorang buruh Palestin 57 tahun yang lama dengan permit untuk bekerja di Israel, kerja-kerja di tapak pembinaan di sebuah bandar di tengah Israel 30 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 30 Jun 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Beberapa orang lelaki cuba untuk mendapatkan lebih awal daripada beratur panjang dengan memanjat pagar sebagai Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem sebelah halangan kontroversi Israel pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 7 Julai 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 7 Julai, 2013. REUTERS/Ammar - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 23 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem sebelah halangan kontroversi Israel pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 7 Julai 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 7 Julai, 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 7 Julai, 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 7 Julai, 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Taysir Sharif Abu Hader (C), seorang buruh Palestin 57 tahun yang mempunyai permit untuk bekerja di Israel, menunggu dengan buruh lain untuk menyeberang ke Israel di pusat pemeriksaan Eyal berhampiran bandar West Bank, Qalqilya 30 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 30 Jun 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Seorang lelaki cuba untuk mendapatkan lebih awal daripada beratur panjang dengan memanjat pagar sebagai Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem sebelah halangan kontroversi Israel pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 7 julai 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 7 Julai, 2013. REUTERS/Ammar Awad - think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Seorang lelaki cuba untuk mendapatkan lebih awal daripada beratur panjang dengan memanjat bumbung laluan pejalan kaki sebagai Palestin menunggu untuk menyeberang ke Jerusalem sebelah halangan kontroversi Israel pada pemeriksaan Israel di bandar Tebing Barat Bethlehem 7 Julai, 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 7 Julai, 2013. REUTERS/Ammar Awad – think IN pictures @1WORLDCommunity)

yaSalam: Buruh Palestin yang mempunyai permit untuk bekerja di Israel menunggu untuk menyeberang ke Israel di pusat pemeriksaan Eyal berhampiran bandar West Bank, Qalqilya 30 Jun 2013. Terdapat 2 cara untuk pekerja-pekerja Palestin untuk menyeberang ke Israel setiap hari. Mereka yang mempunyai permit kerja boleh melepasi pusat pemeriksaan tentera. Mereka yang tidak mempunyai untuk mencari jalan melalui halangan pemisahan, yang terdiri daripada kebanyakannya pagar dan beberapa dinding simen, Terowong yang dicadang dibina melalui cara Tebing Barat. Sesiapa yang ditangkap secara haram memasuki risiko denda atau penjara. Kedua-dua cara yang memakan masa tetapi ganjaran bagi orang-orang yang mencari pekerjaan di Israel adalah 4 kali jumlah gaji yang mereka boleh mendapatkan di Tebing Barat. Gambar diambil 30 Jun 2013 REUTERS/Ammar Awad – think IN pictures @1WORLDCommunity)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...