Tuesday, 30 June 2015

SAVE MALAYsia . . .Ayat-ayat Tun Mahathir Mohamad: Malayu Mudah LUPA, Tun, mAy ALLAH bless you with all the goodness in the WORLD more than all tomorrows and better than all yesterdays. (https://twitter.com/tundrmahathir)

Big risk in 1MDB cross default deal, says Rafizi. Rafizi Ramli says 1MDB cross default clause will have an adverse effect on the Malaysian capital and financial market.

PENJELASAN: Jangan perjudikan wang pencen, simpanan pekerja, tabung haji dalam 1MDB! Rafizi. Rafizi Ramli - Amaran suntikan Kumpulan Wang Amanah Persaraan (KWAP) ke dalam 1MDB langkah yang berisiko tinggi.

m   A   L   A   Y   u . . .

SinggahLok: JIKA kita tenung Ayat-ayat Silsila Sejarah KITA yg di bawah ini. Malai dalam bahasa aryan Sanskrit, berarti bukit (Gunung). Seperti namanya, Bangsa Malai bermukim di sekitar perbukitan (dataran tinggi). Asal Muasal Bangsa Malai Diperkirakan bangsa MALAI, bermula dari 4 bangsa, iaitu Hindia + Cina + Eropa + Arab Kuno, disingkat ACEH (sampai sekarang istilah ACEH masih dinisbatkan kepada keturunan Bangsa Malai yg tinggal di ujung utara pulau sumatera).

hindia (sekitar tahun 6. 000 SM) +

Cina (sekitar tahun 4. 500 SM) +

Eropa (sekitar tahun 2. 500 SM) +

Arab Kuno (sekitar tahun 2. 200 SM) +

Penyatuan 4 bangsa ini (Hindia + Cina + Eropa + Arab Kuno) di kenal dengan nama Bangsa Malai (MALAyu Proto/Champa) = dengannya lahirlah bangsa MALAyu dengan mata pencaharian utama sebagai nelayan dan petani.

AgamaJAWI Agama Ibrahim Alayhis Sallam (OneGOD)https://www.youtube.com/watch?v=l4_g0GhzDTw&list=PLtlDrsuPRawwDz5Ux5U7wYhnqhFweQSKG&index=5

MALAyu Deutero “Orang MALAyu terawal kemudiannya secara perlahan-lahan diganti oleh peneroka2 MALAyu Deutero dalam gelombang yg ke-2 penghijrahan dari tanah besar Asia di sekitar 300 SM.

Secara antropologi, etnik MALAyu yg kini mendiami semenanjung tanah MALAyu dan kawasan pantai kepulauan MALAyu adalah dari golongan MALAyu Deutero yg berkulit lebih cerah, berbadan lebih besar, dan berambut lebih lurus, berbeza dengan orang MALAyu Proto.

Masyarakat ini juga memiliki taraf budaya yg lebih tinggi, teknik pertanian dan pengetahuan tentang besi yg lebih maju. Mereka tidak hidup secara nomad tetapi dalam kampung2 yg merupakan unit utama masyarakat.

Penempatan utama MALAyu Deutero biasanya terletak di lembah-lembah subur, tebing sungai atau pesisir pantai, dan kegiatan utama adalah ekonomi sara hidup yg ringkas berasaskan penanaman padi dan perikanan. Menjelang kurun terakhir sebelum Masihi, penempatan-penempatan di kawasan pantai ini mula terlibat dalam perdagangan dengan DUNIA luar.

Kemunculan kelompok MALAyu Deutero ini secara tidak langsung menyebabkan kumpulan MALAyu Proto dan penduduk asli berundur ke pedalaman dan hulu sungai.

SEBAB itu pribahasa Orang2 yang SesatBARAT (eropa dan Cuncu2nya) JIKA jumpa MALAyu dan ULAR bunuh MALAyu dulu . . . TAU Tak Maknanya !


Fikir-fikirkanlah!!!

MALAyu boleh jadi hindia TIDAK hindia,

MALAyu boleh jadi CINA TIDAK Cina,

MALAyu boleh jadi eropa TIDAK eropa,

MALAyu boleh jadi Arab TIDAK Arab!!!

ERTInya MALAyu bukannya saja Truly ASIA bahkan Sebenar Truly International Secara Fakta Semulajadi  = (hindia + Cina + eropa + arab) . . . MALAyu tidak PELAT bertutur bahasa hindia juga bahasa CINA juga English lebih2 lagi bahasa Arab!!! Itulah . . . RAHSIAnya!!!

Ayat-ayat SundaLAND: Tidak wajar MALAyu (bangsa Awalin) dipimpin oleh bangsa asing . . . Tidak wajar MALAyu meniru bangsa asing sebaliknya bangsa asing sepatunnya meniru bangsa AWALIN nenekMoyang mereka.

Mana MALAyu yg tak makan, makanan2 (hindia/Cina/Eropa/Arab) = Sebabnya MALAyu ada darah (hindia/Cina/Eropa/Arab) 

Persoalannya: Mana (hindia/Cina/Eropa/Arab) yang suka makan, makanan MALAyu ‘tiada’ = Sebabnya (hindia/Cina/Eropa/Arab) tiada darah MALAyu) itu RAHSIAnya!!!

DeutroMALA ‘DNA Malay/MALAyu’:

baniJAWI http://agamajawi.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...