Saturday, 10 August 2013

Serangan Membunuh: Kurdis di barisan melepaskan tembakan sebagai Al 'Qaeda mengukir keluar utara Syria . . .


Ct1Mahani  – (RT) Serangan Membunuh: Kurdis di barisan melepaskan tembakan sebagai Al-Qaeda mengukir keluar utara Syria. Militan Al-Qaeda berkaitan di Syria dilaporkan telah membunuh seorang komander tertinggi daripada Free Syrian Army - dalam paparan terbaru persaingan maut antara kumpulan-kumpulan pembangkang.

Pemberontak semakin berjuang satu sama lain untuk kawalan di beberapa tempat - dengan radikal gabungannya al-Qaeda cuba untuk mewujudkan sebuah negara Islam di Syria. Sebagai sebahagian daripada rancangan itu, militan yang dituduh meningkatkan serangan maut pada Kurdis di utara-timur untuk merampas tanah mereka. Lebih daripada wartawan kami di rantau ini, Paula Slier.

Deadly Onslaught: Kurds in firing line as Al-Qaeda carves out northern Syria. Al-Qaeda-linked militants in Syria have reportedly killed a top commander from the Free Syrian Army - in the latest display of deadly rivalry between opposition groups.

The rebels are increasingly fighting each other for control in a number of places - with al-Qaeda-affiliated radicals trying to create an Islamist state within Syria. As part of that plan, the militants are accused of stepping up lethal assaults on Kurds in the north-east to seize their land. More from our correspondent in the region, Paula Slier.

Follow us on Google+ http://plus.google.com/+RT

Follow us on Instagram http://instagram.com/rt

DNA MALA'yu . . .
by JamaliahYusofyacob . . .

Wahai manusia, (ingatlah) Akulah ^DUNIA pada kaum kanan v 7, Akulah kaum-kaum Hawa, ladang bagi kaum-kaum Adam, tanpa kaum aku, sudah pasti tiadalah terjadi umat manusia dan tiadalah ^DUNIA.

Wahai manusia, Akulah yang fakir, akulah yang miskin, akulah yang yatim, akulah yang berpendapatan rendah, akulah yang kaya, akulah yang jutawan, akulah yang hartawan dan akulah DUNIA Khazanah-khazanah pada umat manusia.

Wahai manusia, Aku telah mengalami kesemua alam-alam itu dari itu aku berhak memperkata perkara itu dan hakikatnya Akulah DUNIA dan janganlah dipertikaikannya.

Wahai manusia, Aku telah menyelam ke lautan yang dalam berdekad sehingga aku temui mutiara- mutiara yang dinamakan GOLDMINE oleh kerana itu aku telah jumpa kunci- kuncinya dan aku berhak memiliki kunci DUNIA. (ingatlah) seperti kisah Siti Hajar menjumpai telaga zam-zam atas kesabaran dan pengorbanan beliau dan Allah Taala telah menglktiraf Siti Hajar sebagai penjumpa dan pemilek telaga tersebut!

Wahai manusia, Sebaik-baiknya berkata-katalah dengan perkara yang kita pernah menjadi Ahlinya, janganlah kita beriya iya memperkata perkara miskin sedang kita belum pernah miskin, Janganlah kita jadi seperti burung kakak tua yang hanya pandai berkata-kata” tetapi di hati tidak kenali diri juga langsung tidak peduli atau ingin membantu dengan jalan benar (Haq).

Wahai manusia, Akulah kaum bendera hitam dari arah timur yang di takdirkan memper-juangkan DUNIA dan melalui Sunatullah DUNIA yang akan aku serahkan kepada Khalifah Allah 'Ahlu bayt' Rasulullah Shallallahu Alaihi WaSallam yang mana ianya akan memenuhi DUNIA ini dengan keAdilan, sebagaimana telah dipenuhi dengan keZhaliman.

Wahai manusia, Akulah kaum-kaum bendera hitam yang dapat petunjuk yang memperjuangkan kehendak utama Nabi Allah lsa Alayhi Sallam dengan Sunatullah memperjuangkan memusnahkan cukai melalui petunjuk jalan khidmat kebijaksanaan. Dan kamilah kaum bendera hitam ditakdirkan cara sebenar (jalan-jalan tanpa penumpahan darah yakni melalui Sunatullah saluran kunci bumi atau Gedung-gedung bumi atau kaum 1WORLD atau GOLDMINE) untuk meraikan turunnya Nabi Allah lsa bin Maryam Akhir ZAMAN di tengah-tengah umat Nabi Muhamad Shallallahu Alayhi waSallam.
Assets GOLDMINE1WORLD * from book of Secrets786 *The Destiny of 21stCentury 1976-2010 by Hebrew King: Hamden bolly

lsyarat Rasulullah! Mansuh CUKAI . .                         
posted by Jamaliah aL'madyan 1WORLDCommunity
Al ‘Bukhari meriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu. Sabda Rasulullah Shallallahu Alayhi waSallam. “Demi Allah yang menggenggam jiwaku. tidak lama lagi Isa putra Maryam akan turun kepadamu sebagai hakim yang adil.

Dia akan mematahkan salib, 

Membunuh babi dan 

Memansuhkan Cukai, 

Dan (waktu itu) harta melimpah ruah, sehingga tidak ada seorang pun yang mau menerima zakatnya (zaman tiada seorangpun layak untuk menerima zakat) Dan sehingga satu kali sujud (nilainya) lebih baik daripada dunia seisi nya.” (Riwayat Muslim di dalam kitab Iman hadis 220)

1. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Al 'Mahdi akan datang setelah muncul Panji-panji Hitam dari sebelah Timur yang mana pasukan itu selalu tidak pernah kalah dengan pasukan mana pun. (Ibnu Majah)

2. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Orang ramai daripada Timur akan muncul, kemudian menyerahkan kekuasaannya kepada al-Mahdi.

3. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Panji-panji Hitam akan keluar dari Khurasan (Setelah Pemuda Bani Tamim bertemu al-Haris Harras dan pada masa itu juga kawan-kawan al-Mahdi (tentera-tenteranya) keluar menuju Baitulmaqdis.

4. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Al 'Mahdi akan dibaiat di antara Hajar Aswad dan Makam Ibrahim oleh sejumlah orang yang mengikuti Perang Badar (iaitu Pemuda Bani Tamim dan pasukannya), kemudian datang kumpulan orang dari Iraq, dan para Wali Abdal dari penduduk Syam (Syria) untuk berikrar kepadanya. Dan akan datang pula pasukan daripada Syam (sufyani) yang kemudiannya ditelan bumi di al-Baidak dekat Zul Hulaifah. Semuanya binasa melainkan si pembawa berita sahaja. (Abu Daud & Al 'Hakim)


6. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Pembawa bendera Al 'Mahdi adalah seorang lelaki daripada suku Tamim yang datang dari Timur.

7. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Jika kamu semua melihat Panji-panji Hitam datang dari arah Khurasan, maka sambutlah ia walaupun kamu terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya di tengah-tengah panji-panji itu ada Khalifah'Allah yang mendapat petunjuk. Maksudnya ialah Al 'Mahdi. (Ibnu Majah, Abu Nuaim & Al-Hakim)

8. Sabda Shallallahu Alayhi waSallam: Sebelum Al 'Mahdi (muncul), As 'Sufyani akan muncul dengan 360 pasukan berkuda. Kemudian dengan diiringi 30,000 pasukan yang dipimpin oleh Kalb, iaitu bapa saudaranya.

As-Sufyani kemudian mengerahkan askarnya ke Iraq. Dalam serangan ini, 100,000 orang terbunuh di Zaura iaitu suatu bandar di Timur. Setelah itu mereka menyerang Kufah pula. Ketika itu muncullah Panji-panji (Hitam) dari Timur. Lantas ada satu pertanyaan, wahai Rasullulah, bagaimana kami dapat mengenalinya? 

Nabi Shallallahu Alayhi waSallam menjawab, Dia adalah dari keturunan-ku, perawakannya mirip kepada Bani Israel, seolah-olah wajahnya bercahaya-cahaya laksana bintang, pipi kanannya bertahi lalat hitam. Dia tampan orangnya, yang berusia 40 tahun. Dia akan didatangi oleh Wali-wali Abdal dari Syam, tokoh-tokoh Nujabat dari Mesir, Asoib dari Timur dan para pengikutnya.

9. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Sentiasa akan ada satu toifah dari kalangan umatku yang sanggup menzahirkan kebenaran. Mereka tidak dapat dirosakkan (dikalahkan) oleh orang-orang yang menentangnya, hinggalah datang perintah Allah (hari kiamat).

10. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Dari Ibnu Masud Radhiyallahu Anhu, katanya, ketika kami berada di sisi Rasullulah Shallallahu Alayhi waSallam, tiba-tiba datang sekumpulan anak muda dari kalangan Bani Hasyim.

Apabila terlihat mereka, maka kedua-dua mata banginda Shallallahu Alayhi waSallam dilinangi air mata dan wajah baginda berubah.

Aku pun bertanya,

Mengapakah kami melihat pada wajah Tuan sesuatu yang tidak kami sukai? 

Baginda menjawab, Kami Ahlul Bait telah Allah pilih untuk kami akhirat lebih dari DUNIA. Kaum kerabatku akan menerima bencana dari penyingkiran selepasku kelak sehinggalah datang suatu kaum dari Timur yang membawa bersama-sama mereka Panji-panji Hitam.

Mereka meminta kebaikan tetapi tidak diberikannya, maka mereka pun berjuang dan beroleh kejayaan lalu diberikanlah apa yang mereka minta itu tetapi mereka tidak menerima sehinggalan mereka menyerahkannya DUNIA kepada seorang lelaki dari kaum kerabatku yang akan memenuhkan bumi ini dengan keAdilan seperti halnya bumi ini dipenuhi dengan kedurjanaan sebelumnya. Sesiapa yang sempat menemuinya, maka datangilah mereka itu, walaupun terpaksa merangkak di atas salji. Sesungguhnya dia adalah Al 'Mahdi. (Ibnu Majah)

11. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Daripada Al 'Hasan, bahawa Nabi Shallallahu Alayhi waSallam menyebut bala yang akan menimpa kaum keluarganya, hinggalah Allah mengutuskan Panji-panji Hitam dari Timur. Sesiapa yang menolongnya akan ditolong pula oleh Allah. Sesiapa yang menghinanya akan dihinakan pula oleh Allah, hinggalah mereka mendatangi seorang lelaki yang namanyna seperi nama aku. Mereka pun melantiknya memimpin mereka, maka Allah pun membantu dan menolongnya. (Nuaim bin Hammad)

12. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka adalah kepingan-kepingan besi. Sesiapa mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun merangkak di atas salji. (Al-Hafiz Abu Naim)

13. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Akan keluar seorang lelaki dari seberang sungai yang dikatakan Al 'Haris bin Harras, yang di hadapannya ada seorang lelaki yang dikatakan Al 'Mansur, dialah yang akan memudahkan urusan atau membela keluarga Nabi Shallallahu Alayhi waSallam seperti pihak Quraisy yang membela Rasulullah Shallallahu Alayhi waSallam. Wajib setiap mukmin menolongnya atau baginda bersabda, Wajib setiap orang mukmin menerimanya. (Abu Daud, an-Nasaai, al-Baihaqi & al-Husin)

14. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Sesungguhnya ketika zahir Al 'Mahdi, menyerulah malaikat dari atas kepalanya, Ini al-Mahdi Khalifah Allah, maka kamu ikutilah dia. Seluruh manusia tunduk dan patuh kepadanya dan mengecapi kasih sayangnya. Sesungguhnya Al 'Mahdi itu menguasai Timur dan Barat. Dan adalah yang berbaiat kepadanya di antara Rukun dan Maqam, yang pertama adalah sejumlah pasukan Badar (314 orang). Kemudian Abdal dari Syam (Syria) mendatanginya, dikuti oleh Nujabak dari Mesir dan Asoib dari Timur. Setelah itu Allah mengutuskan kepadanya tentera dari Khurasan dengan Panji-panji Hitam dan mereka menuju ke Syam. Allah menutus kepadanya 3,000 malaikat dan ahli (Ashabul) Kahfi adalah antara pembantunya.

15. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Sesiapa yang berpegang (teguh) dengan sunnahku ketika umatku sedang rosak, baginya seratus pahala syahid. (Iman Muslim)

16. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Ada 3 orang adik-beradik yang saling berperang sesama sendiri berhampiran tempat simpanan Kaabah kamu. Ketiga-tiganya adalah anak seorang khalifah. Kemudian tidak seorang pun antara mereka yang menjadi khalifah. Kemudian muncullah Bendera Hitam dari arah Timur, lalu mereka membunuh kamu semua (yang sedang berperang saudara itu) dengan satu pembunuhan yang (sangat banyak) belum pernah berlaku sebelum ini oleh sesuatu kaum. Kemudia baginda menuturkan sesuatu yang tidak saya ingatinya. Kemudian baginda bersabda, apabila kamu semua melihatnya, hendaklah berbaiat kepadanya walaupun terpaksa merangkak di atas salji kerana dia adalah Khalifah Allah, iaitu al-Mahdi. (Ibnu Majah)

17. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Akan ada orang-orang yang keluar dari sebelah Timur, lalu mereka mempersiapkan segala urusan untuk Al 'Mahdi, yakin pemerintahnya. (Ibnu Majah)

18. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: Apabila keluar Panji-panji Hitam dari arah Khurasan, tidak akan ada sesuatu apa pun yang dapat menolaknya hinggalah dipacakkan di Ilya (Baitulmaqdis). (At 'Tarmizi)

Ingatlah Saudara2 ku . . .

Mereka ber-3 akan muncul selang silih sahaja dan mereka ber-3 berkongsi gelaran yang sama. 2 daripada mereka mendapat rahmat berupa umur yang panjang, sedangkan 1 dari mereka ber-3 berumur pendek tapi dapat meminpin DUNIA.

Ketahuilah Mereka ber-3 ialah:

- Al Masih Al 'Mahdi

- Al Masih dAJJAL

- Al Masih Isa

Dan Ingatlah Wahai Muslimin, Do’a Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam makbul sehingga AkhirZAMAN. Dari SusurGalur bagindalah berakhirnya Rasul terakhir Nabi Muhammad Shallallahu Alayhi wa Sallam.

Dari SusurGalur Nabi Muhammad Shallallahu Alayhi wa Sallam, akan munculnya pemuda bernama Muhammad Bin Abdullah, yang mana dia sendiri tak tahu dia adalah bakal Khalifah'Allah Al 'Mahdi.

Di dalam darahnya ada kombinasi DNA Nabi Allah Ibrahim Alayhis Salam & DNA Nabi Muhammad Shallallahu Alayhi wa Sallam kerana mereka berdua dari keturunan yang sama. 

Carilah balik Do’a Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam itu (ada dalam Al 'Quran) dan kerana itulah, solat 5 Waktu di tahiyat akhir akan selalu kita bacakan Nama-nama Nabi itu.Kitab Yahudi Kuno tentang Keturah!

Riwayat Keturah IBU Orang MALAyu. Keturah bermaksud kemenyan dalam bahasa MALAyu. Lihat bahagian atas, sebelah kanan dalam khemah itu. Ada wanita dan anak-anaknya seramai 6 orang. Itulah Keturah dan anaknya.

Keturah ini adalah isteri yang ke-3 Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam petikan kitab Yahudi Kuno tentang Keturah.


Genesis 25:1-9
“Then again Abraham took a wife, and her name was Keturah. And she bare him Zimran, and Jokshan, Medan, Madian, Ishbak, Shuah. Joksan begat Sheba, Dedan. The son of Dedan were Asshurim, and Letushim, Leummim. And the sons of Madian; Ephah, Epher, Hanoch, Abidah, Eldaah. All these were children of Keturah. And braham gave all that he had unto Isaac. But unto the sons of the concubines, which Abraham had, Abraham gave gifts, and sent them away from Isaac his son, while he yet lived, eastward, unto the east country.

And these are the days of the years of Abraham’s life which he lived, an hundred threescore and 15 years. Then Abraham gave up the ghost, and died in a good old ade, an old man, and full of years; and was gathered to his people. And his sons Isaac and Ismael buried him in the cave of Machpelah”

Genesis 25:1-9
“Kemudian lagi Abraham mengambil isteri, dan namanya adalah Keturah. Dan dia melahirkan dia Zimran, Yoksan, Medan, Madian, Isybak Suah. Joksan memperanakkan Syeba Dedan. Anak Dedan ialah orang Asyur, orang Letush dan, orang Leum. Dan anak-anak Madian; Efa, Efer, Henokh, Abida, Eldaa.

Semua ini adalah anak-anak Keturah. Dan Braham bahawa telah memberikan semua dia kepada Ishak. Tetapi kepada anak-anak para gundiknya, yang Ibrahim mempunyai, Ibrahim memberikan hadiah, dan menghantar mereka dari Ishak, anaknya, semasa dia lagi hidup, ke arah timur, kepada negara timur.

Dan ini adalah hari-hari tahun hidup Abraham yang dia hidup, seratus enam puluh dan 15 tahun. Kemudian Abraham member sehingga menghantui, dan meninggal dunia pada usia tua yang baik, seorang lelaki tua, dan penuh tahun; dan telah dihimpunkan kepada kaumnya. Dan Ishak anak-anaknya dan Ismael mengkebumikan dia dalam gua Makhpela.


Abraham itu adalah Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam. Isaac adalah Nabi Allah Ishak Alayhis Sallam. Senang cerita tentera Khalifah'Allah Al'Mahdi akan lahir dari Keturah ini iaitu dari Bani Ishak. Sebelum wafat, Nabi Allah Ibrahim Alayhi Sallam telah memberi semua anak-anak beliau melalui perkongsian hidup bersama Keturah kepada Nabi Ishak Alayhi Sallam.

“Now the sons of Keturah, Abraham’s wife: she bare Zimran, and Jokshan, and Medan, and Midian, and Ishbak, and Shuah. And the sons of Jokshan; Sheba, and Dedan.” (Genesis 1:32)

Ini membuktikan bahawa yang dikatakan oleh Nabi Muhammad Shallallahu Alayhi waSallam. Bahawa tentera Khalifah'Allah Al 'Mahdi adalah dikalangan Bani Ishak adalah umat Islam di kalangan Bani Israel dan anak-anak Keturah iaitu Afghanistan, Pakistan, Insya'Allah MALAyu dan Nusantara. Wallahualam!

Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam,  dan Siti Sarah: Kombinasi Keturunan yang terbaik. 

Di Manakah terahsia MALAyu (Malay)?  Dimana???

Pada huruf  ‘mim’ Bangsa Terbaik?  Atau Agama Terbaik?

 Mim itu Muhammad,

 Mim itu MALA,

 Keturah bukanlah MALAyu: Walaupun beliau melahirkan bangsa MALAyu,

 Keturah adalah daripada bangsa MALA,

 MALAyu (Malay) adalah bangsa mala yang mempunyai Darah keturunan Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam. Sekiranya kita lihat orang`orang asli seperti Mahmeri dan Jakun, bahasa mereka adalah diambil dari bahasa MALA.

Semua bangsa seperti Mahmeri, Jakun, Iban, Kadazan, Melanau, Bajau, dan seumpama nya adalah merupakan bangsa asal MALA. DNA bagi bangsa ini adalah 01m-19a. Ini menerangkan Keturah berasal dari satu kerajaan purba yang sedia ada di Timur ketika ZAMAN Nabi Allah Ibrahim Alayhis Salam.JEJAK KETURAH!

Jejak telah hilang di sini. Dimana Kunci`kunci Rahsia? Tiada lagi Kunci Rahsia. Tiada lagi peti yang perlu dibuka. Kembali. Kembali kepada bonda. Keturah! begitulah namanya. Gadis misteri dari Timur. Semisteri namanya.

Keturah adalah nama yang ganjil bagi budaya Yahudi Kuno, bagi puak`puak bani Israel malah dalam sejarah Akkadia`Babylon. Dari manakah datangnya gadis misteri ini? Siapakah Keturah?

Mungkin jika bertanya pada gadis aneh yang berpaling tadi, kita mungkin akan tahu siapa moyangnya, Keturah yang misteri ini. Tapi si dia ada meninggalkan sesuatu. Jejak!!!

terahsia ‘Selendang Wangi Warna Merah’

Selendang wangi berwarna merah. Dan huruf Ibrani Kuno ‘mem’ juga adalah ‘mim’ dalam tulisan Arab. terahsia bangsa MALAyu (Malay). Tapi . . . Siapakah Keturah??

Menurut satu versi dari sebuah manuskrip kuno, Keturah adalah isteri yang ke`3 Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam. Setelah kematian Sarah, Nabi Allah Ishak Alayhis Sallam telah merayu Ayahndanya Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam untuk berkahwin dengan ibu angkat beliau dari kerajaan Champa Kuno (bukan Champa Baru di era Angkor).

Akhirnya Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam bersetuju dan berkahwin dengan Keturah dan telah dikurniakan 6 orang anak. Nama anak-anak Keturah adalah: Zimran, Jokshan, Medan, Midian: (yakni Madian atau Medea atau Media), Ishbak dan Shuah.

Anak-anak mereka inilah menjadi pengasas kepada bangsa MALA`yu. MALAyu (Malay) diambil dari perkataan ‘MALA’ (nama bangsa asas Keturah). Bukan itu sahaja, keturunan Keturah inilah yang ramai tinggal di Tanah MALAyu: Sumatera, Jawa, Borneo, Sulawesi dan Mindanao. Kesemua tempat ini merupakan tempat yang mempunyai tulisan purba yang diadaptasi dari tulisan Semitik Purba (termasuk di dalamnya tulisan Aramaik Kuno dan Ibrani).

Tulisan Rencong adalah tulisan rasmi MALAyu. Jawa dan Bugis juga mempunyai tulisan yang hampir serupa. Agama rasmi MALAyu adalah agama Jawi. Agama Jawi adalah agama Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam. Sejak penggalian di sebuah daerah di Jordan menemukan kota purba yang bernama Jawi

Pada sekitar tahun 1670SM, Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam (keturunan Syalikh keturunan Sam bin Nabi Allah Nuh Alayhis Sallam) telah sampai berdakwah di negeri Bangsa Malai. Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam memperistri puteri Bangsa Malai, yang bernama Siti Keturah.

Dari pernikahan itu Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam di karuniai 6 anak, yang bernama: Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah. Ingat! Dari anak keturunan Siti Keturah kelak akan memunculkan bangsa Midian (Madyan dalam bahasa arab) dan dalam bahasa Yunani kuno/Greek sebagai Madian (Midian) atau Media atau Medea.

Khaldea? dan MALAyu Deutro? berdasarkan perkiraan, Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam hidup di masa Dinasty Hyksos berkuasa di Mesir Kuno (1730SM-1580SM).

Bangsa MALAyu Deutro (atau Malai Muda), yang saat ini mendiami kepulauan Nusantara, juga mendapat sebutan Bani Jawi.

Bani Jawi yang berasal dari kata Bani (Kaum/Kelompok) JiWi (Ji = satu; Wi = Widhi atau Tuhan). Jadi makna Bani Jawi (JiWi) adalah kaum yang meyakini adanya satu Tuhan. Keterangan mengenai Bani Jawi sebagai keturunan Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam, ditulis oleh sejarawan terkemuka Ibnu Athir dalam bukunya yang terkenal ‘Al`Kamil fi Al`Tarikh’.

DNA DNA DNA . . .

Cacatan: MALAyu Deutro adalah istilah yang digunakan para sejarawan modern, untuk mengindentifikasikan Bani Jawi, dimana Ibnu Athir menerangkan bahwa Bani Jawi adalah keturunan Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam. Keterangan Ibnu Athir ini semakin nyata, ketika baru`baru ini, dari penelitian dan kajian Profesor Universiti Kebangsaaan Malaysia (UKM), diperoleh data bahwa:

Di dalam darah DNA MALAyu (Malay), terdapat 27% peratus Variant Mediterranaen: (merupakan DNA bangsa`bangsa EUROSemitik).


Variant Mediterranaen sendiri terdapat juga di dalam DNA keturunan Nabi Allah Ibrahim Alayhis Sallam yang lain seperti: Terdapat pada bangsa Arab dan bani Israil. Kajian ini juga didukung oleh fakta fakta ilmiah.

the lost fragrance in the promised land!
‘But while he was still living, he gave Gifts to the sons of his wife (Keturah)’ (Genesis 25:6)

Kajian dari penyelidik Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains
Malaysia (USM): Dr Zafarina Zainuddin. Wednesday, March 3, 2010
The Ultimate Guide for Hidden & Forbidden Knowledge

Sehingga ke hari ini, para cendekiawan, pengkaji sejarah, pakar antropologi dan ahli geneologi masih berdebat dan mencari`cari dari manakah datangnya satu bangsa yang dipanggil MALAyu ini.

Tidak seperti bangsa Inggeris yang diketahui berasal dari 3 SUKUsuku purba Jerman iaitu Angles (dari sini terbit kata Anglo dan seterusnya English), Saxon dan Jutes. Juga bangsa Iran yang berasal dari bangsa Midian atau Madian atau Medea atau Media atau dalam bahasa arab Madyan Purba (Madian Empire) sebelum kehadiran Empayar Acheamenid dan Sassanid dan kelahiran Emperor`emperor agung seperti Cyrus, Xerxes dan Darius.

Para pengkaji Barat dan Timur juga menemui tanda-tanda fizikal di beberapa kawasan di dunia yang sama dengan apa yang ditemui di Kepulauan MALAyu. Antara yang paling terkenal adalah penemuan kapak tua dari Asia Tengah oleh R.H. Geldern dan gendang Dongson di Vietnam Utara.

Ini belum masuk lagi berpuluh-puluh kajian tentang sosio-budaya di tempat`tempat lain yang dikatakan mirip bangsa MALAyu seperti etnik`etnik Tibet, kaum asli di Taiwan dan Kepulauan Jepun dan sudah tentu bukti`bukti transformasi budaya di beberapa kawasan pedalaman China, Indochina (Mon, Khmer, Campa) dan Kepulauan Asia Pasifik.

APAKAH ERTI SEMUA INI? Mengapa begitu banyak kesan`kesan yang sama dengan bangsa ini di seluruh Asia? Terdapat satu rahsia di mana ia dapat menjawab semua misteri ini. Rahsia ini adalah satu kunci dari beberapa kunci di dalam “Ark of Covenant” bangsa misteri ini.

Sebelum perbincangan yang lebih mendalam eloklah diturunkan hasil kajian umum dan terkenal beberapa pengkaji sama ada Barat dan tempatan tentang asal-usul bangsa MALAyu (Malay). Setakat ini ada 2 pandangan yang dikemukakan.

 Pandangan yang pertama: Menyatakan bahawa bangsa MALAyu berasal dari utara (Asia Tengah) dan

 Pandangan yang ke-2: Menyatakan bahawa bangsa MALAyu memang sudah sedia ada di Kepulauan MALAyu atau Nusantara ini. Sebagai perbandingan, kedua-dua pandangan tersebut diperlihatkan seperti yang berikut ini!

MALA`yu (Malay) BERASAL DARI ASIA TENGAH: R.H. Geldern ialah seorang ahli prasejarah dan menjadi guru besar di Iranian Institute and School for Asiatic Studies telah membuat kajian tentang asal usul bangsa MALAyu (Malay).

Sarjana yang berasal dari Wien, Austria ini telah membuat kajian terhadap kapak tua (beliung batu). Beliau menemui kapak yang diperbuat daripada batu itu di sekitar hulu Sungai Brahmaputra, Irrawaddy, Salween, Yangtze, dan Hwang.

Bentuk dan jenis kapak yang sama, beliau temui juga di beberapa tempat di kawasan Nusantara. Geldern berkesimpulan, tentulah kapak tua tersebut dibawa oleh orang Asia Tengah ke Kepulauan Malayu ini.

Dalam pada itu, seorang professor di Amerika bernama Ralph Olssen telah membuat hipotesis baru. Pada mulanya Yahudi ZIONIS menyangkakan Red Indian Amerika adalah ibu bagi segala orang`orang Manasseh ‘the lost tribe’. Tetapi kesemua keputusan DNA adalah negatif.

Kemudian Prof. Ralph Olssen mengkaji secara mendalam tentang Book of Mormon (yang diselewengkan dari satu manuskrip kuno) dan membuat kajian DNA sekali.

Keputusan beliau adalah, ibu bagi segala keturunan Manasseh adalah: Orang`orang MALAyu di Semenanjung Tanah MALAyu.  Untuk menguatkan lagi cerita, tidak ada seorang MALAyu pun yang tahu mengenai salasilah keturunan bani Israel mereka.

MALA ADALAH: “The Lost Tribe” YANG SEBENAR, LEBIH TERSEMBUNYI DARI THE TRIBE OF DAN. Jadi jika berpandu kepada kitab Yahudi tua bahwa 'lost tribe’ dari kalangan Manasseh (anak Nabi Allah Yusuf Alayhis Salam) yang bakal berada di barisan hadapan tentera Imam Mahdi dan bakal menyembelih orang`orang Yahudi di Palestin dan bakal juga memadamkan Israel daripada peta DUNIA adalah terdiri daripada orang`orang MALAyu (Malay).

Ini tidak bercanggahan dengan mana-mana hadis mengenai Imam Mahdi. Mengikut manuskrip kuno yang diseleweng menjadi Book of Mormon itu lagi, sebahagian daripada MALAyu Semenanjung (termasuk Selatan Thai) juga adalah dari keturunan bani Israel, iaitu dari kumpulan Lehi (iaitu terus dari Manasseh, iaitu anak kepada Nabi Allah Yusuf Alayhis Salam.

Nabi Allah Yusuf Alayhis Sallam ada 2 orang anak sahaja, iaitu Manasseh dan Ephraim).

Mengikut DNA yang dilakukan kepada 86 lelaki MALAyu oleh seorang professor perempuan di UKM baru`baru ini, terdapat 27% variant Mediterranean dalam darah DNA MALA`yu. Dalam kamus sains, DNA Mediterranean adalah dari bangsa Euro-Semitik termasuk dari Bani Israel!

Kenapa Ralph Olssen menyebut Tanah MALAyu (Malay) ini ‘Bumi MALA’?

Apakah yang diceritakan di dalam manukrip kuno tentang satu bangsa misteri yang berjalan dan berlayar ke hujung DUNIA?

DENGAR BAIK `BAIK RAHSIA INI!!!

Salasilah keturunan Al ‘Mahdi yang diketahui setakat ini adalah gabungan 2 garis keturunan.

 Disebelah Ayah adalah dari jurai Rasullullah Sallallaahu `Alayhi `waa `Sallam hinggalah ke Nabi Allah Ismail Alayhis Sallam dan Siti Hajar

 Di sebelah Ibu adalah dari jurai yang sama dengan Nabi Allah Isa Alayhis Sallam, Nabi Allah Sulaiman Alayhis Sallam, Nabi Allah Daud Alayhis Sallam, hingga lah bersaudara dengan Nabi Allah Yusof Alayhis Sallam, sampai ke Nabi Allah Yaakub Alayhis Sallam.

Hitler di Tibet: Tetapi ada satu rahsia tersembunyi yang tidak diketahui ramai. Rahsia yang amat terpendam. Misi terahsia Hitler di Tibet. Ketika Nazi memerintah Jerman, telah pun diketahui bahawa Hitler telah menghantar berpuluh`puluh ekspedisi rahsia ke Tibet.

Ramai pengkaji tidak begitu jelas akan tujuan Hitler. Mereka cuma dapat mengagak Hitler mahu mencari bangsa Hyperborea atau bangsa Super`Aryan yang hilang. Tetapi siapa tahu, apa sebab Hitler mahu mencari bangsa Aryan yang hilang?                     

Sejak para rahib mula mencari`cari ke manakah hilangnya Ahlu`bayt (keturunan Rasullullah Sallallaahu `Alayhi `waa `Sallam) Sedangkan semua ciri`ciri dan perwatakan Al 'Mahdi telah dihafal oleh para rahib dalam “inner circle” melebihi sesetengah orang Islam sendiri yang mengaku mencintai Ahlu`Bayt.

Kesemua keturunan Rasullullah Sallallaahu `Alayhi `waa `Sallam yang berketerampilan dan menjadi pemimpin masyarakat telah meninggal dunia akibat DIBUNUH! 90% peratus dari mereka telah DIRACUN! (Mahupun terhadap diri Rasullullah Sallallaahu `Alayhi `waa `Sallam sendiri turut diracun ketika usia beginda, 60 tahun, baginda wafat selepas 3 tahun kemudian). Ini bukan kebetulan tetapi satu konspirasi terancang.

Mereka telah dapat mengagak: Kemungkinan Ahlu`bayt lari ke Timur Jauh! Dari situ mereka mula ingin belajar mengenali musuh baru mereka! Timur! Keturunan Keturah dari Tanah Kanaan, Himalaya dan Tibet, Malai dan budaya Vedic`India dan MALAyu di Nusantara. Apa Yang Ingin Mereka Cari di Tibet? Di sini mereka ingin mengetahui jejak bangsa ini yang setakat ini dapat dijejaki hingga ke kaki gunung Tibet.

Tetapi Hitler tidak mengetahui rancangan sebenar bosnya. Mereka mungkin menemui jejak bangsa MALA di puingpuing kaki gunung Himalaya tetapi tidak diketahui ke mana seterusnya.

KUNCI RAHSIA TELAH HILANG. Hyperborean telah tiada. Mereka menemui SHAMBHALA tetapi bukan SHANGRI`LA. Bangsa misteri telah membawa ‘Shangri` la' mereka pergi bersama`sama. Yang tinggal hanyalah tapak kaki yeti yang bertaburan di permukaan salji putih.

Di India mereka menemui Lucifer dalam bentuk yang lain, ‘OM’ yang disembah oleh para penganut penyembah berhala. Di sinilah bermula ajaran New Age dan Theosofi. Maka Hitler pun menjadi penganut New Age yang pertama.

Betapa Iblis yang dipuja di India adalah sama dengan Iblis para Kabbalis dan Kultus The Black Sun. HITLER TIDAK BERJAYA MENCARI BANGSA YANG HILANG. Tidak lama selepas itu empayar Hitler mula hancur dan Hitler dikatakan membunuh diri (atau dibunuh?).

Bangsa yang hilang itu adalah Bangsa Gunung (Malai) yang telah lama meninggalkan Tibet; bergerak ke arah timur ke satu destinasi yang tidak diketahui. Illuminati ingin benar mengenali bangsa ini. Kerana di dalam kitab`kitab Yahudi Kuno dan manuskrip`manuskrip suci ada menceritakan bangsa yang hilang. Juga Bumi MALA.

Firman Allah Taala: “Kebenaran (yang datangnya kepadamu dan disembunyikan oleh kaum Yahudi dan Nasrani) itu (wahai Muhammad), adalah datangnya dari Tuhanmu; oleh itu jangan sekali-kali engkau termasuk dalam golongan orang-orang yang ragu-ragu.” (Al Baqarah: 147)

Firman Allah Taala: “Orang-orang (Yahudi dan Nasrani) yang telah Kami berikan kitab kepada mereka, mereka mengenalinya (Nabi Muhammad), sebagaimana mereka mengenali anak-anak mereka sendiri.” (Al Anam: 20)

S
ebagai orang yang beriman dengan hadis sepatutnya kita peka dengan perkara ini. Di mana, di saat ini pihak musuh Islam lebih-lebih lagi peka, maklumlah mereka dijanjikan untuk menerima kekalahan. Sedangkan bagi umat Islam, telah dijanjikan kemenangan.

Hanya yang perlu, penuhi jiwa dengan iman dan taqwa, serta berusahalah untuk mendapatkan pimpinan dari pemimpin yang dimaksudkan itu. Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam, “Akan datang Panji-panji Hitam dari Timur, seolah-olah hati mereka adalah kepingan-kepingan besi. Sesiapa yang mendengar tentang mereka, hendaklah datang kepada mereka dan berbaiatlah kepada mereka, sekalipun terpaksa merangkak di atas salji.” (Riwayat Al ‘Hafiz Abu Naim) 

Wahai Manusia . . . Akulah MASA! . . .

Hadis Abu Hurairah Radhiyallahu Anhu katanya: Aku pernah mendengar Rasulullah Shallallahu Alayhi waSallam bersabda: Allah Taala berfirman: Anak Adam selalu mencaci-maki masa,

padahal Akulah masa.

Siang dan malam berada di tanganKu.

(Riwayat Bukhari di dalam kitab Tafsir Quran. hadis: 4452 * Muslim di dalam kitab Ucapan. hadis: 4165 * Abu Daud di dalam kitab Etika. Hadis: 4323, 4590 *Ahmad Ibnu Hambal di dalam kitab Juzuk 2 muka surat: 238, 239, 259, 272, 275, 318, 395, 491, 496, 499, 506 * Malik di dalam kitab Ucapan. Hadis: 1560 *ad Darimi di dalam kitab Izin. Hadis: 2584)
Golden Chersonese
Golden Chersonese is the ancient name to refer to the Malay Peninsula by Claudius Ptolemy or Claudius Ptolemaeus (Greek: Κλαύδιος Πτολεμαῖος; c. 90 – c. 168), known in English as Ptolemy, 

he was a Greek speaking geographerastronomer, and astrologer. During the Roman time, the Malay Peninsula developed an international reputation as a source of gold, hence the name was given. 

Suvarṇabhum
Suvarṇabhumī or pali Suvaṇṇabhumī, is the name of a land mentioned in many ancient sources such as the Chronicle of Sri Lanka ("Mahavamsa"), some stories of the Jatakas, and Milinda Panha. Literally, this name means "Golden Land" or "Land of Gold", and might be a region named "Aurea Regio" in "India beyond the Ganges" of Claudius Ptolemy.

There is a common misunderstanding that the Edicts of Ashoka mention this name. The truth is the Edicts relate only the Kings' names and never reference Suwannaphum in the text. (citation needed) Moreover, all of the Kings referenced in the text reigned their cities in the region that located beyond the Sindhu to the west.

The misunderstanding might come from a mixing of the story of Ashoka sending his Buddhist missionaries to Suwannaphum in "Mahavamsa" and his Edicts. Insular Southeast Asia theory - One theory is that it referred to a powerful coastal/island kingdom in present-day Indonesia and Malaysia, possibly centered on Java.

This theory is based on such a kingdom's potential for power and wealth (hence, "Land of Gold") as a hub for sea-trade and on vague descriptions provided by contemporary Chinese pilgrims to India. Due to the Chinese writing system, however, the interpretations of Chinese historical sources are based on supposed correspondences of ideograms – and their possible phonetic equivalents – with known toponyms in the ancient Southeast Asian civilizations.
Assets GOLDMINE1WORLD * from book of Secrets786 *The Destiny of 21stCentury 1976-2010 by Hebrew King: Hamden bolly

Berkasih-sayang sesama mahkluk sesama bangsa tumbuhan haiwan unggas2 inilah yang sebenarnya balatentera akhir zaman adalah teknologi Nabi Allah Sulaiman Alaihi Sallam dan para Nabi dan Rasul belajarlah berkasih sayang dengan sekalian alam. Andalah penyala obor kebenaran dengan membawa mohor kebesaran ilahi ATAS NAMA ALLAH YANG MAHA BERKASIH SAYANG dan ATAS NAMA KEMANUSIAN Umati, Umati, Umati.

Salam untuk sekalian para Rasul dan Nabi'Allah dan segala puji bagi Allah seru sekalian alam. kebesaran pemimpin beriman itu adalah tabut yang di bawa oleh para malaikat semua AGAMA-agama akan beriman dan akur dengan insan ini.

BERILAH KAMI KEKUASAAN YA ALLAH DENGAN BERKASIH SAYANG SESAMA MAKHLUK SEKALIAN ALAM Umati, Umati, Umati. BERKASIH SAYANG SESAMA MAKHLUK SEKALIAN ALAM

UMATI: kepada seluruh bangsa Arab,

UMATI: kepada seluruh bangsa (bersepupu) yakni Yahudi dari keturunan madyan atau madian: bani Israil dan Nasoro dari keturunan Nabi Allah Ishak Alayhi Sallam.

UMATI: kepada 1DUNIA bangsa Ajam (bukan dari bangsa arab) BERKASIH SAYANG SESAMA MAKHLUK SEKALIAN ALAM! Amin.
Assets GOLDMINE1WORLD * from book of Secrets786 *The Destiny of 21stCentury 1976-2010 by Hebrew King: Hamden bolly

‘ZHALIMUN: “The GOOD IDEAS PEOPLE CAN’T ACCEPT”


God Almighty says in the Holy Quran: “Indeed, those whom the angels take (in death) while wronging themselves - (the angels) will say, "In what (condition) were you?” They will say, “We were oppressed in the land.” The angels will say, “Was not the earth of Allah spacious (enough) for you to emigrate therein?” For those, their refuge is Hell - and evil it is as a destination.” (An ‘Nisa: 4: 97)

Firman Allah Taala: “Sesungguhnya orang-orang yang diambil nyawanya oleh malaikat semasa mereka sedang menganiaya diri sendiri (kerana enggan berhijrah untuk membela agama dan rela diri ditindas (atau di Zalimi), mereka ditanya oleh malaikat dengan berkata:

“Apakah yang kamu telah lakukan mengenai agama kamu?”

Mereka menjawab: “Kami dahulu adalah orang-orang yang tertindas di bumi”. Malaikat bertanya lagi: “Tidakkah bumi Allah itu luas, yang membolehkan kamu berhijrah dengan bebas padanya?”

Maka orang-orang yang sedemikian itu keadaannya, tempat akhir mereka ialah neraka jahanam, dan neraka jahanam itu adalah seburuk-buruk tempat kembali.” (An ‘Nisa: 97)

Sabda Nabi Shallallahu Alayhi waSallam: “Tiga ratus empat belas (314) orang yang di antaranya adalah perempuan, bergabung dengan Al ‘Mahdi yang akan bertindak ke atas setiap pemimpin yang berbuat zalim dan menegakkan keadilan seperti yang diharap-harapkan oleh semua orang. Setelah itu, tidak ada kebaikan lagi di muka bumi ini yang melebihi kebaikan pada masa Al ‘Mahdi.”

Remember: “Don't let yourself left by the Train” . . .


Prophet of Allah, Shallallahu Alayhi wa Sallam Said: Three hundred fourteen (314) among those who are female, joined the AlMahdi who will act on the leader are doing wrong and uphold justice as hoped for by everyone. After that, there is no longer good on this earth is more than good at the time of Al 'Mahdi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...