Thursday, 5 December 2013

Masaharu Nakagawa (bawah, dariKiri), Pengerusi Jawatankuasa Khas Upper House pada Keselamatan Negara . . .

TOP NEWS Photos: Masaharu Nakagawa (bawah, dariKiri), Pengerusi Jawatankuasa Khas Upper House pada Keselamatan Negara, dikelilingi oleh ahli parlimen semasa mengundi dengan rahsia negara bertindak di parlimen di Tokyo 5 Disember 2013. Jepun pada 26 November menuju ke arah undang-undang yang akan memperluaskan definisi rahsia negara dan meningkatkan penalti bagi kebocoran, yang pengkritik berkata peruntukan akan menyekat akses kepada maklumat mengenai kawasan yang sensitif termasuk industri nuklear. REUTERS/Yuya Shino (JAPAN - POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY – think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Menteri Luar Australia Julie Bishop (dariKiri) berjabat tangan dengan rakan sejawatannya dari Indonesia Marty Natalegawa di pejabat menteri luar beliau di Jakarta 5 Dis 2013. REUTERS/Beawiharta (INDONESIA - POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama bercakap mengenai ekonomi pada majlis yang dianjurkan oleh Pusat Kemajuan Amerika di Washington 4 Disember, 2013. Selepas pelancaran buruk laman web Akta Penjagaan Mampu, presiden sedang mencari untuk meningkatkan populariti yang tercemar dan kredibilitinya. Ucapan Obama di salah satu daerah paling rendah berpendapatan Washington dilihat sebagai peluang untuk buaian (swing) tumpuan kembali kepada perjuangan kelas miskin dan sederhana.  REUTERS/Kevin Lamarque (UNITED STATES - POLITICS TPX IMAGES OF THE DAY HEADSHOT– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Pelanggan membeli-belah di dalam sebuah kedai pakaian “Obama White House” di bandar India barat Ahmedabad 3 Dis 2013. Kedai yang dibuka semalam, urus janji dalam pakaian barat readymade terutamanya untuk golongan belia. Pemilik kedai Hitesh Chandani berkata mereka menamakan kedai selepas Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama kerana mereka mendapati beliau berani dan inspirasi untuk belia di seluruh DUNIA. REUTERS/Amit Dave (INDIA - SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY BUSINESS POLITICS– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 - Kanak-kanak melarikan diri selepas letupan di Kabul Mei 24, 2013. Beberapa letupan besar menggegarkan kawasan sibuk di tengah-tengah ibu negara Afghanistan, Kabul, dengan Reuters saksi yang menerangkan tembak-menembak di kawasan itu. REUTERS/Omar Sobhani (AFGHANISTAN - CIVIL UNREST TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 - Beginilah tindak balas Rakyat Palestin sebagai bom tangan setrum dilemparkan terhadap mereka semasa pertempuran antara pasukan keselamatan Israel dan penunjuk perasaan Palestin semasa demonstrasi untuk Nakba (malapetaka) hari dekat Damsyik Gate di bandar lama Jerusalem 15 Mei 2013. Palestin bertempur dengan tentera Israel di Tebing Barat yang diduduki dan di East Jerusalem semasa demonstrasi untuk menandakan 65 tahun sejak apa yang mereka panggil Nakba (malapetaka) apabila penciptaan Israel menyebabkan ramai kehilangan rumah mereka dan yang menjadi pelarian. REUTERS/Baz Ratner (JERUSALEM - POLITICS CIVIL UNREST ANNIVERSARY TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 - Air mata mengalir ke bawah yang menghadapi Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama kerana beliau menjawab soalan mengenai serangan ke atas kedutaan Amerika Syarikat di Benghazi, Libya manakala Perdana Menteri Britain, David Cameron mendengar semasa sidang akhbar bersamanya di dalam Bilik Timur White House di Washington, 13 Mei, 2013. REUTERS/Jim Bourg (UNITED STATES - POLITICS TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Plaintif Derek Kitchen (dariKiri) dan pasangannya Moudi Sbeity berdiri di luar bangunan mahkamah persekutuan Frank E. Moss di Salt Lake City, Utah, 4 Disember, 2013. Pasangan itu adalah mencabar larangan perkahwinan sama-seks di Utah. REUTERS/Jim Urquhart (UNITED STATES - SOCIETY CRIME LAW TPX IMAGES OF THE DAY – think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 – Orang2 menari di sebuah kelab Gay swasta yang dipanggil “Malevich” di St Petersburg 2 Februari 2013. Bersama-sama dengan undang-undang baru yang dirancang mengharamkan penyebaran Gay “propaganda” di kalangan golongan bawah umur, Presiden Vladimir Putin juga telah diselia kebangkitan semula agama yang bertujuan untuk memberi Gereja Ortodoks, yang pemimpin telah mencadangkan bahawa homoseksual adalah salah satu ancaman utama kepada Rusia, peranan yang banyak orang awam sebagai mral pihak berkuasa. Bilangan didokumenkan kes keganasan terhadap Gay di Rusia adalah rendah. Tetapi tidak ada angka rasmi mengenai jenayah anti-Gay di Rusia, dan kempen hak-hak Gay mengatakan nombor yang ada topeng bilangan sebenar serangan ke atas Gay, lesbian, biseksual dan orang transgender. Kebanyakan tidak dilaporkan, atau tidak diklasifikasikan sedemikian oleh pihak polis. REUTERS/Alexander Demianchuk (RUSSIA - CRIME LAW POLITICS SOCIETY TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Ibu pejabat Deutsche Bank adalah yang digambarkan di Frankfurt dalam ini 29 Oktober 2013 fail gambar. Sekumpulan bank-bank Eropah dan Amerika yang terkemuka akan didenda rekod € 1.7 billion euros (US $2.3 billion) oleh Suruhanjaya Eropah untuk penipuan tanda aras kadar faedah, sumber biasa dengan perkara itu kepada Reuters pada 4 Disember 2013. Bank-bank yang akan dikenakan denda adalah Citigroup, Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, JPMorgan, Barclays dan Societe Generale, sumber-sumber berkata. REUTERS/Ralph Orlowski/Files (GERMANY - BUSINESS TPX IMAGES OF THE DAY– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Nelayan Horst Schaber, 79 thn, salah satu yang nelayan tertua Chiemsee, dan nelayan Philipp Boess (dariKiri) haul dalam jaring jala mereka dengan ikan putih di tasik Chiemsee Prien berhampiran, selatan Jerman, 3 Disember, 2013. Schaber menangkap dan bakar ikan dari tasik Chiemsee sejak 1953 dan mengawal penetasan ikan permulaan pada tahun 1964. Nelayan memerah ikan bertelur keluar dan mengumpul dalam penetasan dan selepas kira-kira 100 hari anak2 ikan akan menetas dan kemudian dilepaskan kembali ke tasik. Schaber membawa kira-kira 40 liter benih ikan bersama-sama setiap hari, yang bermakna lebih daripada 3 juta telur ikan. REUTERS/Michaela Rehle (GERMANY - FOOD SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY TRAVEL– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Seekor raja penguin muda berdiri dalam kepungan di Zurich Zoo 4 Disember 2013. Setiap hari pada musim sejuk, apabila suhu adalah kurang daripada + 10 darjah Celsius, ZOOo membuat apa yang dipanggil ‘perarakan penguin’, apabila haiwan berjalan di luar kepungan mereka dan pelawat boleh berjalan di belakangnya. REUTERS/Arnd Wiegmann (SWITZERLAND - SOCIETY ENVIRONMENT ANIMALS TPX IMAGES OF THE DAY– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Ahli ‘MoveOn’ memegang poster semasa protes di hadapan restoran McDonald di Times Square, New York, 4 Disember, 2013. Ahli MoveOn akan membantah di lokasi McDonald di 5 bandar - Seattle, San Francisco, New York, Los Angeles, dan Chicago, dan menyampaikan petisyen dimulakan oleh “Bayar yang Rendah Tidak Okay”. Petisyen, yang ditujukan kepada McDonald, Burger King, Taco Bell, KFC, Pizza Hut, itu Domino, Papa John, dan Subway, dan telah mendapat sokongan daripada hampir 50,000 ahli MoveOn, menuntut gaji hidup $ 15/hour untuk semua pekerja makanan segera. REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES - CIVIL UNREST FOOD SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY – think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 - Ketua Pegawai Eksekutif Berkshire Hathaway Warren Buffett (dariKiri) memainkan  meja ping pong dengan Pengerusi Microsoft Bill Gates di Omaha 5 Mei 2013 hari selepas mesyuarat agung tahunan syarikat. Buffett pada mesyuarat itu memberi komen paling banyak setakat tentang masa depan Berkshire Hathaway Inc selepas dia pergi, berkata dia masih mengharapkan konglomerat untuk menjadi rakan pilihan bagi syarikat-syarikat yang menghadapi masalah. REUTERS/Rick Wilking (UNITED STATES - BUSINESS TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Indian bertembung dengan pengawal semasa bantahan terhadap dasar Kerajaan Indian Presiden Dilma Rousseff ini di Istana Planalto di Brasilia, 4 Disember, 2013. Para penunjuk perasaan yang menentang 2 bil yang diperiksa dalam Kongres Kebangsaan, berurusan dengan penandaan tanah asli, dan menuntut bagi pemansuhan Ordinan 303 Peguam Negara Kesatuan (AGU). REUTERS/Ueslei Marcelino (BRAZIL - POLITICS CIVIL UNREST TPX IMAGES OF THE DAY– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: GAMBAR TAHUN 2013 - Penunjuk perasaan pelajar menggigit seorang anggota polis rusuhan semasa ditahan semasa rusuhan pada perhimpunan menuntut reformasi kerajaan Chile sistem pendidikan itu di Santiago, 8 Mei, 2013. REUTERS/Ivan Alvarado (CHILE - POLITICS CIVIL UNREST EDUCATION SOCIETY TPX– think IN pictures @1WORLD Community)

TOP NEWS Photos: Nicolas Perez 58 thn, penganggur, mengambil bahagian dalam bantahan terhadap perkhidmatan sosial kerajaan Basque luka serantau di hadapan Basque Parti Nasionalis (PNV) ibu pejabat di Bilbao 4 DISEMBER 2013. REUTERS/Vincent West (SPAIN - CIVIL UNREST POLITICS SOCIETY POVERTY PORTRAIT TPX IMAGES OF THE DAY– think IN pictures @1WORLD Community)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...